Fata din oglindă

Străino,

Te-ai privit în oglindă. Ai stat în fața ei ore în șir sperând că în privirea ta te vei revedea.

Și ai stat, ai tot stat și ai sperat. Era atât de rece oglinda și reflexia ta în ea era de o neclaritate neîntâlnită de tine până atunci.

Știi ce doare cel mai mult? Atunci când te strigi și nu îți răspunzi. Când te cauți și nu te găsești. Când te chemi, dar nu mai vii.

Și ai stat, ai tot stat și ai așteptat. Ai așteptat ca sufletul să se întoarcă la loc, să vină la pieptul tău și să simți din nou căldura lui. Căci sufletul tău era cald și bun, lipsit de rău, puțin atins de răutatea celor din jur. Dar era al tău.

Și ai stat, ai tot stat și ai căutat. Ai căutat să-ți amintesc unde s-a pierdut sufletul meu și de ce nu a mai venit înapoi? Și nu ai putut găsi niciun răspuns.

Ai stat, ai tot stat și ai strigat, dar nu cu glas tare. Vocea ta interioară a zbierat către tine, iar tu, nepăsătoare, ți-ai continuat drumul, nu ai privit înapoi. Dacă ai fi știut cât de mult greșești…

Ai stat, ai tot stat și ai sperat că totul va redeveni cum a fost și că e „o altă pasă proastă”, însă nimic nu s-a întâmplat, nimic nu s-a schimbat.

Erai o altă tu, tot acolo.

Și ai stat și ai plâns, te-ai învinovățit și blestemat pentru toate momentele nepotrivite, pentru toate ezitările și amânările, pentru fiecare scuză și regret, pentru fiecare vis și deziluzie, pentru zâmbete și lacrimi, pentru credință și pentru abandon. Pentru tot ce ai trăit, pentru tot ce ai visat, ai clădit și ai dărâmat. Pentru fiecare clipă de neajutorare și neputință. Pentru tot.

Și ai adormit…acolo lângă oglinda rece. Și ai suspinat în somn până când s-a făcut întuneric.

Și-așa ai văzut că e o limita fină între întuneric și lumină, iar la limita aceea te-ai pierdut și încă aștepți în fața oglinzii reci să te întorci, dar eu îți spun să te ridici, să îți ștergi fața pentru că sufletul tău nu se va mai întoarce niciodată.

Cu drag,

Fata din oglindă

5 gânduri despre „Fata din oglindă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: