Copilul din vis

Ascultă aici.

Pleoapele tale obosite se închid uşor şi te poartă către o altă lume, o lume unde liniştea îţi cuprinde mintea şi totul pare să fie ideal. În depărtare se aud frunzele copacilor care se lasă mângâiate de vântul care adie uşor.

Simţi cum liniştea din jur te adoarme şi întunericul acaparează totul.

Dar unde eşti mai exact?

Priveşti nesigur în jur şi îţi dai seama că locul îţi este cunoscut.

Ascultă vântul. Pare să îţi şopteşte ceva.

Prima adiere a toamnei este diferită față de cele ce-au trecut peste tine și peste chipul tău. Nu este o simplă adiere, este o invitație către un vis.

Mă întreb oare de ce până acum nu ai auzit şoaptele? Aş vrea să ştiu de ce este atâta gălăgie în interiorul tău?

Timpul pare să nu fi ţinut cu tine când a venit vorba de ceea ce ţi-ai dorit, dar oare de ce? Până să ajungi AICI te simţeai îmbătrânit de trecerea timpului. Un chip frumos îmbătrânit în interior prematur. Ce ți s-a întâmplat?

Toamna a căzut peste tine și peste sufletul tău, dar odată cu venirea acestui anotimp îmbrăcat în adieri de vânt a apărut și EA. Cea din visul tău care se plimbă de atâta vreme prin preajma ta. Nu ți-a fost greu să o remarci, exact cum s-a întâmplat cândva, demult în visul tău când pașii ei te-au purtat către cele mai nebănuite colțuri ale sufletului tău.

Este aceeaşi EA care te-a făcut să simţi căldura în suflet când credeai că totul e îngheţat în jur.

Pașii ei se aud din nou ușor în urma ta, pare să te vegheze cum a făcut-o mereu, așa-i? Dar oare ce se întâmplă de nu se apropie de tine mai mult? Oare îți mai amintești cum se simțea căldura ei?

Te oprești și oftezi. De ce? Nu ți-a spus EA că așa-i până la capăt?

Te oprești stângaci și murmuri ceva:

„Copil frumos..”

EA aude șoapta ta și se apropie grăbită de tine ca să nu te simţi singur între frunzele care cad obosite pe pământ. Simți un fior ce te cuprinde pe șira spinării, oftezi. Două brațe firave te cuprind şi simți o adiere caldă ce trezeşte în tine sentimente ce nu credeai că le vei mai simţi. EA a trezit la viață tot ceea ce tu trecusei cu vederea. Simțuri, trăiri, amintiri și cel mai important…sentimente, acele sentimente pe care credeai că nu le vei mai simți vreodată.

Vezi tu, nimic nu este întâmplător. EA a reapărut când tu ai uitat să mai visezi, când viața ta devenise lipsită de entuziasm. A venit pentru a-ți umple golul pe care-l aveai în suflet, pentru a-ți readuce nopțile pline de vise și diminețile pline de soare chiar dacă vremea e rea.

Ţi-ar spune atât de multe şi totuşi poate prea puţine pentru a te putea face să înţelegi ce ţi se întâmplă. Îşi lasă capul pe spatele tău şi îți șoptește încet: “Mi-ai lipsit, copil frumos!”

Ai vrea să-i răspunzi cu o îmbrățișare, dar nu poți. Braţele ei te-au cuprins atât de puternic de parcă nu ar mai vrea să îţi dea drumul niciodată sau poate să fie asta ultima voastră întâlnire?

Vezi tu, până acum simţurile tale au fost amorţite, iar EA a venit să îţi reamintească de faptul că eşti un om bun care merită să viseze din nou. A vrut să îţi aminteşti de EA şi de felul în care te-a făcut să te simţi în toate nopţile când în visul tău a apărut şi te-a plimbat pe cărările sufletului.

Aminteşte-ţi cum te strângea la pieptul ei şi atunci…tu auzeai mai tare ca niciodată inima ei cum bate un ritm știut doar de voi şi cum braţele ei te protejau de tot ce-i în jur. Şi era atât de bine… Atât de linişte în lumea voastră, atât de frumos.

Simți cum brațele ei te slăbesc ușor din strâmtoare. Închizi ochii crezând că te vei trezi din vis. Îți muști buza de jos ușor așteptând ca soarele să-ți mângâie iar pleoapele ca în fiecare dimineață, dar de data asta nu este așa. Nu este soarele. Sunt degetele ei care îți dezmiardă fruntea și ochii, apoi buzele roșii ca focul. Deschizi ochii și dintr-un gest o strângi tare la piept.

Ochii ei se umezesc și suspină adânc.

Îi cuprinzi fața în palmele tale și îți apropii buzele însetate de dorință de ale ei. Vă contopiți într-un sărut care pare să fie ultimul. Dar de ce să fie așa? De ce să nu trăiești acolo în vis cu EA?

Deodată simți cum tot corpul tău se înmoaie asupra corpului ei firav și vă întindeți pe covorul plin de frunze parcă așternut pentru voi. O privești adânc și îți dai seama ce copilă frumoasă stă ascunsă în brațele tale și îți amintești cât de mult ai încercat să-i descoperi misterul din privire… o privire atât de tristă ce este mascată mereu de-un zâmbet cald.

Dar oare, de ce ai vrea să aflii ce se ascunde dincolo de acea privire? De ce ai vrea să vezi furtunile și luptele ce se dau într-un singur om?

De ce ai vrea să o ai numai pe EA când sunt atâtea-n jurul tău?

„Închide ochii!” – îți soptește ființa firavă ce se adăpostește la pieptul tău.

Parcă totuși nu ai vrea să-i închizi, dar vocea ei parcă pune stăpânire pe tine și te conformezi.

„Când vântul va sufla rece pe obrazul tău să știi că a fost mângâirea mea. Când stropi de ploaie vor cădea peste umerii tăi să știi că a fost îmbrățișarea mea. Când lacrimi din ochii tăi vor curge peste buzele tale să știi că a fost sărutarea mea. Copil frumos, cum numai în vise întâlnești, rămâi asa pentru totdeauna. Nu lăsa ce e în jur să strice tot ce e frumos în tine…”

Te trezești brusc din nou în același loc unde se aud frunzele foșnind. De data asta nu mai e frig ca alte dăți. Acum e cald în suflet și în casă. Cum nu există zi fără noapte, cum nu există Lună făra Soare, așa nu există nici vis fără realitate.

Singurul avantaj este că visele pot deveni oricând realitate.

Până atunci, nu uita că EA veghează asupra ta, iar în fie ce zi de acum și în eternitate va aduce un zâmbet pe buzele tale chiar dacă va fi prea departe să o atingi.

 

© Ami Photography (BW Series_Personal Project)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s