Și tu…

Trece vremea și pășești prin necunoscut cu privirea în pământ frământat de gânduri și întrebări, alteori cu privirea spre cer visător și cu speranța în privire că va apărea în drumul tău cineva care va face să merite acest drum anevoios prin negură și teamă de dezamăgire, care va șterge orice urmă a acestor lucruri.

Nu vreau să spun că ăsta trebuie să fie singurul scop al unei persoane de a înainta prin viață, dar consider că un drum în doi este mult mai ușor și mai frumos.

Revenind…Cam așa merge fiecare om după ce își adună de pe jos ultimele rămășițe rămase din ceea ce cândva era pur, plin de fericire, bucurie și încredere.

Sfios și cu un nod în gât adună tot ce a mai rămas, cu grijă ca nu cumva să piardă vreo bucată și le pun la loc sigur, departe de tristețe și dezamăgiri, departe de ploi și furtună, departe de oameni care cândva erau totul, dar care ulterior s-au transformat în necunoscuți.

Vezi tu, și dezamăgirea are scopul ei. Atunci când ești dezamăgit înveți să caști bine ochii înainte de mai face un pas și preferi să testezi terenul înainte de a mai acorda credit celor din jur. Cine s-a fript cu ciorba, suflă și-n iaurt, vorba aia.

Ești mult mai atent. În trecut credeai că tot ce zbură se mănâcă, credeai tot ceea ce ți se spunea, dar și aici trebuie să ai grijă să nu cazi în extrema cealaltă, aceea find acolo unde totul pare minciună, nu contează din gura cui vin acele vorbe, unde există numai minciună și oameni falși care vor să profite de tine și de slăbiciunile tale.

Nu e chiar așa.

Știi de ce? Pentru că CE-I AL TĂU, E PUS DEOPARTE! Întotdeauna!

Nu e ușor să găsești ACEA persoană, dar nici greu pentru că secretul apariției ei este să nu o cauți în fiecare om pe care îl întâlnești. Când va apărea, vei știi, îți vei da seama că acela este omul pe care îl așteptai.

Iar când va apărea…apreciază-l, respectă-l, iubește-l. Fă totul diferit față de cum făceai în trecut, fă totul mai bine, dedică-te și acordă atenție celui de lângă tine. Fă totul diferit față de persoanele care au fost în viața celuilalt. Arată că există „mai bine” pentru că există.

Iar dacă pare genul de persoană puternică, capabilă să treacă peste orice, care nu are nevoie de o îmbrățisare atunci când are probleme, care nu are nevoie de o încurajare când a eșuat, să știi că nu este deloc așa. Fiecare om are nevoie de un umăr de sprijin atunci când simte că nu mai poate și a obosit, de o mângăiere atunci când totul pare că se năruie, de o vorbă bună, dar chiar și de tăcere.

Să știi, cititorule, că uneori și tăcerea este bună. Ea poate calma sufletul omului și îl poate face să se simtă în siguranță dacă vine însoțită de o îmbrățișare puternică.

Brațele tale, cititorule, pot fi adăpost pentru cineva. De ce să nu oferi asta? De ce să mergi singur prin noapte când ai putea să mergi cu cineva de mână numărând stelele sau poate făcându-ți planuri de viitor, un viitor pe care orice om și-l dorește?

Dacă persoana care îți este alături pare că nu are nevoie de astfel de dulcegării, să știi că are și cred că a venit momentul să faci lucrurile ALTFEL. Nu mai lăsa timpul să treacă pentru că asta face oamenii să se îndepărteze unii de ceilalți, lipsa de afecțiune.

Nimeni nu este perfect, dar omul pe care îl vei întâlni și pentru care vei simți ceea ce nu ai mai simțit, în acel moment va deveni PERFECT PENTRU TINE!

Vei ajunge să visezi cu ochii deschiși la revederile voastre, veți vorbi ore în șir despre voi și despre întâmplările voastre, veți face planuri. Și poate unii vor spune că te grăbești, că vă grăbiți.

Părerea mea este că atâta timp cât simți să faci anumite lucruri cu cel de lângă tine sau pentru acesta, trebuie să le faci. Ascultă-ți inima, indiferent ce cred sau spun cei din jur. Singur îți faci fericirea, singur îți croiești drum prin viață. Acele persoane poate că acum sunt în viața ta, dar ele pot dispărea la fel de bine cum au și apărut. Nu spun că trebuie să mergi orbește ținând un om de mână, dar nici să calculezi fiecare pas și mișcare.

TRĂIEȘTE! CREEAZĂ AMINTIRI NOI!

FII FERICIT!

Iar dacă ajungi să simți lucruri pe care nu le poți descrie în cuvinte, să știi că ai ajuns exact unde trebuie și ai făcut exact ceea ce inima ți-a dictat să faci, iar dacă persoana de lângă tine simte la fel…este SUFICIENT!

„S-au petrecut chestii ciudate în interiorul meu. Eu, tu sau noi am dărâmat acel zid pe care-l ridicasem în jurul meu. Și acum ești aici. Te-aș ruga să-l ridici înapoi și să rămâi cu mine după acest zid pentru TOTDEAUNA” 

 

Reclame

2 gânduri despre “Și tu…

  1. Știi ce am observat eu … Oamenii în general sunt răi, fie că vorbim despre femei sau bărbați, dar din câte mi-am dat seama este un cerc vicios din care mulți nu vor să iasă, bărbații buni sunt distruși de femei rele care la rândul lor vor distruge fete bune și tot așa la nesfârșit doar că uneori oricât de răniți am fi ar trebui să ne păstrăm bunătatea din noi, pentru că niciodată nu știi când ceva bun îți iese în cale iar tu distrugi acel lucru doar pentru că altcineva te-a distrus pe tine și nu vrei să te frigi suflând chiar și în iaurt.
    În rest trebuie să deschizi foarte bine ochii și trebuie să vezi tot. Pentru că persoana potrivită pentru tine s-ar putea să fie mai aproape decât crezi, poate fi chiar în spatele tău deși tu cauți doar în față. Spor la cautat tipul perfect ( a se citi fericirea) !
    Toate cele bune,
    Alin

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s