Fericirea nu are calendar

Click AICI! „Muzica este leacul minţii.”(Tom T. Hall) 

Foto: Marius Sin

Fruntea sus! Cu privirea în pământ nu o să poți vedea soarele niciodată! – Îți amintești?

Se spune că viața îți dă atât cât poți să duci, iar dacă ai impresia că e mult prea mult, te sfătuiesc să te mai gândești o dată. De ce crezi că doar atât poți căra pe umerii tăi?

Fruntea sus, cititorule! Nu e dracul chiar atât de negru precum pare. Încetează să îți imaginezi soarele și căldura lui și găsește curaj să ajungi la el.

De ce ți-e teamă? Știi, riscând, la un moment dat vei putea rămâne fericit toată viața și în fond, cine nu își dorește asta?

Altceva voiam să-ți spun.  De această fericire depind deciziile tale. Ele sunt cele care întotdeauna fac diferența. Alegi corect, ai oameni buni și de calitate lângă tine, alegi greșit…suferi și culegi furtuni în locul razelor de soare.  Nu lua decizii ghidându-te după cei din jur și după viața pe care crezi că o au pentru că riști să trăiești viața altcuiva și este un risc pe care nu te sfătuiesc să ți-l asumi pentru că viața altora poate părea perfectă și plină de bucurie și lucruri bune, dar niciodată nu vei știi ce se întâmplă cu adevărat în spatele ușilor închise sau când cortina se lasă. Dacă ai face asta, dacă ai alege visând la ce au alții, ar însemna să trăiești în minciună și în necunoscut, perindându-te într-un peisaj care nu îți aparține, unde soarele…ajunge greu sau poate chiar deloc.

Închide ochii și ascultă-ți inima, spune-i ce îți dorești. Te-aș ruga să o lași să simtă tot ce este în jur, să simtă pulsul oamenilor care sunt acum în viața ta de multă vreme, al oamenilor care au apărut în viața ta curând și ți-au făcut-o mai specială, chiar și al oamenilor care au plecat și sunt mult prea departe pentru a-i mai aduce înapoi.

Oamenii din viața ta pot fi uneori piedici în drumul tău către fericire. Știu, vei spune că e dureros să te desparți de oamenii dragi, dar de ce să îți sacrifici tu fericirea pentru alții? Adu-ți aminte ce ți-am mai spus și în celelalte articole… TU ești cel mai important. Gândește-te în primul rând la tine, apoi la cei din jur.

Oamenii care au apărut în drumul tău îți poți schimba viața. Pot face din ea un vis atât de frumos din care nu ai vrea să te mai trezești, dar în același timp o pot transforma și într-un coșmar din care oricât de mult ai vrea să te trezești nu o poți face. Ai grijă ce alegi! Este decizia ta pe cine lași să intre în casa sufletului tău. Alege înțelept și nu te grăbii.

Oamenii care au plecat din viața ta… Ei bine, trebuie să-ți spun că ei poate nu erau demni și suficient de puternici pentru a sta lângă tine. Consider că oamenii care vor să fie în viața ta, alături de tine, trec peste orice pentru a vedea fericirea din ochii tăi atunci când sunt prin preajmă. Nu crezi? Iar dacă au plecat, lasă-i! Nu încerca să-i întorci pentru că nu ai face altceva decât să îi abați de la drumul lor către fericire, iar pe tine te-ai condamna să trăiești din amintiri care probabil niciodată nu vor mai fi la fel după ce timpul a trecut.

Lasă-ți inima să adune ce e bun și frumos din jurul tău. Nu o mai aglomera cu sentimente care nu îți aparțin.

Te-ai îndrăgostit? Simți cum inima îți bate puternic în piept de fiecare dată când te gândești la persoana respectivă? Simți cum ți se înmoaie picioarele când te strânge în brațe și te sărută?  Simți că fericirea îți bate la ușă zgomotos? Ei bine… Ce mai aștepti? Deschide ușa și îmbrățișează fericirea și dragostea care îți este oferită.  Poate că ai suferit în trecut, cu toții am făcut-o, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne condamnăm inima să trăiască în întuneric și în frig. Lasă iarna să iasă din sufletul tău și dă voie soarelui să te încălzească.

Iubești? Dacă da, fă tot ce poți pentru dragostea ta. Dacă trebuie să traversezi un oraș întreg în tălpile goale pentru a ajunge la persoana iubită, fa-o. Nu mai sta pe gânduri! Oprește-te din citit și pleacă chiar acum. Dacă trebuie să înfrunți pe toată lumea pentru a fi fericit, fă-o, dar fără să îi rănești. Nu ăsta este scopul tău. Încearcă să-ți argumentezi fericirea, deși este greu, dar sunt sigură că vei reuși cumva.

Iar dacă nu iubești cu adevărat, nu mai spune că o faci. Habar n-ai câtă speranță sădești în sufletul persoanei care crede în tine și câtă durere aduni în al tău. Iar pentru cealaltă persoană aceste cuvinte vor fi greu de acceptat după ce va afla că a fost totul o simplă iluzie și că sentimentele tale nu sunt atât de reale precum voiai tu să pară. Nu mai minții! Nu faci altceva decât să îți adaugi greutate pe umeri.

Îți e dor? Când nu trece o clipă fără să te gândești la o anumită persoană, când arzi de nerăbdare să o reîntâlnești și când simți că doar în brațele ei poți să-ți recapeți liniștea…Ei bine, asta înseamnă să îți fie dor. Iar dacă simți toate astea, spune-i! Nu știi câtă bucurie îi poate aduce dorul tău.

Sunt sentimente, trăiri, stări pe care nu le poți ascunde, nu le poți nega și nici nu le poți ignora o veșnicie. La un moment dat ele te acaparează și ajungi să te simți ca o oală sub presiune.

În încheiere, te sfătuiesc, ca de fiecare dată să faci ce simți. Acceptă ceea ce inima ta îți cere și fă tot posibilul ca ea să fie bine astfel tu vei fii fericit. Ăsta este scopul tău!

Mathias Malzieu spunea într-una din cărțile sale că inima are un mecanism aparte de funcționare când vine vorba de dragostea adevărată,un lucru pe care îl susțin. Mecanismul inimii trebuie protejat de lovituri și durere altfel riști ca mecanica inimii să se strice, iar acul care arată orele la ceasornicul inimii tale îți va străpunge pielea, oasele ți se vor sfărâma, iar mecanica inimii se va strica iarăși.”

Așa că, cititorule, ridica-ți privirea, îmbrățișează soarele și fii fericit!

 

A ta,

Ami

Reclame

8 gânduri despre “Fericirea nu are calendar

  1. Așa este frumoasa mea…Într.o zi….riscând…poți sa ramai fericit pentru toată viața….Felicitări! 😘

    Eu spun așa…Îmi pot înțelege sufletul…doar cei care călătoresc cu grație prin el. 😉

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s