Doar un vis…

Ascultă aici.

 

 

Ești aici, mai aproape decât îmi imaginam că vei fi vreodată. Ce faci, străine…și cum de m-ai găsit printre atâta lume? Oare mi-ai auzit strigarea sau pur și simplu ai mers spre necunoscut?

Știi? Se spune că poveștile de viață cele mai frumoase sunt născute din necunoscut. Oare la asta te-ai gândit și tu când ai pornit pe acest drum care te-a adus la mine?

Dar stai…Taci! Nu vreau să știu… Important este că ai ajuns.  Ești exact cum mi-am imaginat. Zâmbetul tău de copil nu se răzbună, iar ochii tăi… Ei bine, ei liniștesc furtuna din ochii mei. Te-aștept de mult să faci vocile să tacă și aș vrea să rămâi aici pentru totdeauna. Rând pe rând fiecare voce, fiecare glas, fiecare sunet din mintea mea a tăcut.

E atât de liniște, atât de calm totul. Cum e posibil acest lucru? Cum poate un simplu om să facă asta? Cum poate un om să oprească timpul în loc fără ca măcar să îl dețină? Și cum poate același om să te facă să treci de la o stare prin simpla lui prezență?

Cred că nici nu mai contează. E important că acea persoană există și odată cu liniștea serii a apărut.

Zâmbești, exact ca în scrierile mele și e de necrezut. Simt cum te apropii ușor de mine. Îți simt buzele calde, moi, lipindu-se de ale mele. Fiecare parte din mine suspină de fericire acum. Brațele tale mă cuprind și simt cum inima  începe să-mi bată din ce în ce mai tare. Așteptam de mult momentul ăsta, să știi.

Îmi era dor să simt fiorul dragostei la prima vedere, un fior care este atât de greu de descris în cuvinte. Oricâte cărți aș citi, nu cred că aș putea vreodată să-ți descriu. Poate cândva o să încerc, dar voi avea nevoie de tine să stai lângă mine. Știu că e prea mult ce îți cer, dar am învățat că trebuie să rostești fiecare dorință cu voce tare pentru ca Universul să audă și să te ajute.

Știu că ai vrea să-mi spui destul de multe acum, dar o să te rog să nu o faci! Un milion de cuvinte de-ai spune, inima ar alege de fiecare dată îmbrățișarea asta caldă. Știu că ai multe să-mi povestești, dar în același timp simt că ascunzi ceva, dar prefer să trăiesc clipele astea în necunoscut și să mă bucur de ele. Te rog, nu îmi lua bucuria asta.

Ascultă! Vântul șuieră rece din nou. Ți se pare cunoscut, nu-i așa? Îți amintești de serile când stăteai singur întins în pat cu fața spre tavan și simteai răcoarea serii? Ei bine, eu am fost acolo lângă tine, deși nu m-ai văzut. Ți-am vegheat somnul în fiecare seară și am sperat să vină aceasta în care vei vrea să adormi liniștit în brațele mele. De ce răcoare? Pentru că sufletul mi-a înghețat la un moment dat și oricât am încercat nu am reușit să îl încălzesc.

Luna încearcă să își facă apariția încet, timid. Haide! Aprinde luna, știu că poți face asta chiar dacă pare imposibil. Las-o să ne vegheze!

Te întrebi de ce te-am primit cu brațele deschise? O să-ți spun de ce. Nu mi-am pierdut speranța niciodată pentru că știam c-o să apari. Am simțit că ești aproape, era doar o chestiune de timp până să ajungi la mine, iar acum că ești aici nu știu cum aș putea să-ți descriu în cuvinte ceea ce simt. Îmi vine să plâng și să râd, să cânt și să dansez, să desenez în culori  ce este în interiorul meu, să-ți scriu despre toate astea. Pur și simplu…nu mai încap în mine sumedenia asta de sentimente și asta datorită ție. E atât de ciudat și în același timp atât de plăcut cum un om poate să-ți schimbe starea, noaptea să o transforme în zi și să îți redea speranța că orice suflet înghețat poate să fie cald din nou.

Ai apărut de nicăieri, dar parcă simt că te cunosc de undeva. Poate din trecut sau poate cine știe, doar din imaginația mea unde te-am creat de mult și am crezut în tine. Ești acel ceva pe care îl așteptam să prindă viață și să trăiască aici cu mine. Poate nu este exact cum îți dorești tu realitatea mea sau poate îți este frică să descoperi, dar să știi că aici găsești un lucru pe care îl cauți de ceva vreme și anume fericirea.Iar dacă îți e frică să descoperi… Ei bine, la urma urmei…tuturor ne-a fost frică la un moment dat. Câteodată trebuie să gândești mai puțin. Trebuie pur și simplu să acționezi instinctual. Sună periculos, dar eu aș face asta.

Fericirea nu o găsești oriunde, să știi.Sunt sigură că ai încercat asta până acum și te-ai agățat de iluzii pentru a-o avea, dar cred că ți-ai dat seama că nu e chiar atât de ușor. Fericirea nu o găsești în oricine. Fericirea este atunci când o privești pe EA și simți că nu mai ai cuvinte, deși vocea ta interioară vorbește mai tare și mai clar ca niciodată. Fericirea este atunci când  te sărută și simți că genunchii ți se înmoaie, când te atinge și simți cum îți tremură fiecare parte a corpului. Este atunci când zâmbetul ei ți-e întipărit în minte și oriunde mergi, orice faci, orice persoană vezi pe stradă, speri să fie EA… Ei bine…

Asta este fericirea!

Acum, spune-mi, cum se simte fericirea aici? Este așa cum ți-ai imaginat sau lipsește ceva?  Iar dacă lipsește, te rog, iartă-mă, dar sentimentele mele sunt tot ce am mai curat și mai de preț. Nu știu ce aș putea să îți ofer mai mult.

Ia-mă în brațe și hai să ascultăm liniștea care ne înconjoară. Vreau să-mi las inima să vorbească cu a ta, să-și spună ce nu și-au spus niciodată. Deși nu înțeleg prea bine ce spun ele, vreau să profit de aceste momente.. Nimic nu mai contează acum. Vreau să mă bucur de asta! Mâna ta îmi mângâie obrajii, iar eu mă ascund în brațele tale ca un copil. Îmi place aici și aș vrea să știu că și tu simți la fel. Nu există loc mai liniștit ca acesta și vreau să știi că aș vrea să dureze clipa asta o eternitate. Știu că pare destul de mult timp, dar aș putea să îți garantez că te-aș iubi și dincolo de ea.

Luminile bradului parcă strălucesc mai tare acum că ești și TU aici.Ești atât de special acolo lângă el. Aș vrea să opresc timpul în loc și să trăiesc la nesfârșit acest moment. Este imaginea care îmi doresc să rămână întipărită în mintea mea. Luminile astea colorate care se plimbă jucăuș pe chipul tău și TU…cum zâmbești și te bucuri ca un copil.

Curaj, dragul meu! Îmbrățișează-mă dacă asta simți să faci. Sunt momente în viață de care trebuie să profiți când ai ocazia pentru că nu se știe când vor mai fi sau dacă vor mai exista. Acum, lasă-mă să-ți spun că m-ai îndrăgostit de la primul zâmbet. Ciudat, nu?

Da, este puțin ciudat acest sentiment, amuzant pot să spun, dar îmi place. Îți amintești atunci când erai mic și te bucurai atât de tare în anumite momente  încât nu îți mai găseai cuvintele și începeai să plângi? Aș plânge de fericire acum, dar prefer să te privesc. Nu vreau ca lacrimile să-mi încețoșeze această imagine.

Oftezi și lași capul în pământ. De ce îți ascunzi privirea? Ce s-a întâmplat?

Simt că ai vrea să-mi spui ceva, dar taci! Să știi că uneori privirea unui om spune multe, exact ce buzele n-au demnitate să spună. De multe ori cuvintele nu ajung la inimă așa cum ajung aceste momente când liniștea ar urla dacă ar putea. Este în regulă. Stai liniștit! Știam că acest moment este doar o închipuire de-a mea, ceva ce am creat în suflet și în minte și aș fi vrut să devină realitate. Știam asta, dragul meu. Nu te îngrijora!

Imaginea ta probabil se va pierde în zare…sau poate va rămâne cu mine pentru totdeauna. TU, dragul meu, ești asemenea Lunii care dispare de pe cer când Soarele își face apariția. Pot să accept asta. Vrei să știi de ce?

Pentru că așa este viața uneori. În momentele în care simți că te sufoci, în momentele în care simți că nimic nu te mai poate scoate la lumină, apare cineva care îți dă speranța că nu totul s-a sfârșit, că urmează și alte etape pe care fiecare dintre noi trebuie să le trăim. Momentul ăsta este o simplă etapă, poate destul de grea, dar care va trece odată cu timpul, iar chipul tău va rămâne aici, în mintea mea pentru totdeauna.

Ești atât de trist. Te rog, nu! Nu ai de ce. Asemenea unui Luceafăr, eu o să veghez asupra ta în fiecare noapte așa cum am făcut-o și până acum, iar de fiecare dată când o să privești cerul și stele vreau să știi că și eu voi face la fel.

Ești raza de soare de care aveam nevoie să-mi încălzească sufletul, care să-mi reamintească cât de frumoasă este viața atunci când ești fericit. Da, fericit! Ăsta este ceea ce am simțit eu…fericire! Și îți mulțumesc pentru asta!

Cred că acum sunt pregătită să înfrunt lumina zilei, dragul meu! Poți pleca liniștit și nu, nu privi în urmă, nu ai ce să vezi acolo. Nimic nu a fost real, ci doar mintea mea care a visat mult prea mult, dar acum a venit momentul să inspir adânc, să-mi înghit nodul din gât și să-mi iau „La revedere” de la tine. De ce nu îți spun „Adio”? Pentru că în viața asta, dragul meu, o să ne mai întâlnim, iar dacă nu în asta, poate într-una viitoare unde vei înfrunta cu mine lumina zilei.

Ochii mei obosiți se închid acum. Promit să te veghez și mâine-noapte, dar nu te voi mai putea strânge în brațe ca acum. Nu voi mai avea putere .O să fiu acolo, îți promit, pentru că acolo, în colțul plin de stele e liniște. Este exact ceea ce am nevoie. Lasă luminile așa! Vreau să îmi lumineze visele și să îți văd zâmbetul printre genele mele îngreunate de atâta praf de vise. E frumos să visezi și este gratuit. Să știi că este singurul lucru care dă tărie oamenilor, singurul lucru care te ajută uneori să treci de momentele grele, singurul lucru care îți menține sufletul tânăr.

Haide, dragul meu! Deschide-ți aripile și zbori la locul tău, dar promite-mi că pe drum vei avea grijă și că vei face o stea să licăre ca să știu că ai ajuns cu bine. Nu spune nimic și te rog, zâmbește mereu. Nu știi niciodată cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău minunat.

 

 

Dintr-o dată tresar, iar liniștea nopții mă cuprinde. Luminile bradului dansează pe pereții camerei.. Privesc în jur, iar limbile ceasului din perete arată ora 4. E Ajunul Crăciunului.. Cum am putut să uit? Realizez că m-am întins pe canapea și am adormit privind bradul de Crăciun sub care stăteau neclintite cadourile. Ciudat. Parcă erau mai multe sau poate doar mi se pare. Mă ridic ușor, îmi pun capul în palme pentru câteva secunde, apoi mă ridic să fumez o țigară. În întunericul bucătăriei mele, fumul se ridică și oftez. Privesc în jurul meu și sunt tot aici, tot eu și îmi dau seama că cerul este plin de stele care licăre continuu. Ajunul Crăciunul a venit și mi-a oferit ceva ce sufletul meu voia…

 

Ei bine…A fost doar un vis!

 

 

Reclame

6 gânduri despre “Doar un vis…

 1. Ce te-a facut sa scrii un astfel de articol? Pare ca nu se incadreaza in tiparul celorlalte, decat pe alocuri, si totusi are o tinta. Articolul este foarte bine structurat, si pare a fi rodul unei munci intense in a atrage atentia … strainului. Momeala perfecta as spune :). Un joc interesant si foarte inteligent la 2 capete. Daca pica… poate iesi ceva interesant pentru ca dupa cum ai spus si tu din necunoscut poate iesi ceva interesant, si daca nu, nu a fost sa fie, a fost doar un vis, ingerul si-a deschis frumoasele lui aripi si si-a luat zborul ramanand doar cu ce ar fi fost daca. 😛

  Apreciat de 2 persoane

 2. bun articolul…. stai excelent cu imaginatia…. citind cu admiratie articolul, am avut senzatia ca este un comentariu literar la luceafarul …..bine gandit, excelenta aprofundare psihologica…. ˙aveam impresia ca il citesc pe Dostoieschi / Ce faci, străine…și cum de m-ai găsit printre atâta lume? Oare mi-ai auzit strigarea sau pur și simplu ai mers spre necunoscut?

  Știi? Se spune că poveștile de viață cele mai frumoase sunt născute din necunoscut. Oare la asta te-ai gândit și tu când ai pornit pe acest drum care te-a adus la mine?

  Apreciat de 1 persoană

 3. Am trait un „vis” similar.Din neant se nasc povesti ce devin vise odata cu trecerea timpului.Dar vise pe care eu unul nu as vrea sa le uit,indiferent de cat de putin au durat sau cum s-au terminat(asa cum stiu ca si tu gandesti).Ma bucur sa vad din restul articolelor tale ca ai capatat incredere in cei de langa tine si sunt sigur ca ai rezolvat problemele principale: a ta,prea putine complimente,a lui ca nu-ti gasea defecte..

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s