Bucură-ți sufletul!

Înainte să citești, te rog, ascultă asta. Te va face să te simți mult mai bine! Îți garantez!

Astăzi este o zi specială pentru fiecare dintre noi, pentru cei care nu au uitat să mențină viu spiritul de copil. Astăzi este sărbătorit Moș Nicolae, cel pe care fiecare copil îl așteaptă cu nerăbdare în seara de 5 decembrie, după ce în prealabil au lustruit ghetuțele și le-au așezat strategic lângă ușă pentru a fi siguri că Moșul nu omite vreo pereche.

Aseară, după plimbarea pe care o am făcut-o cu micuța mea, Abby, am venit acasă și am stat preț de câteva minute pe cuierul de pe hol și am privit în gol și imediat m-a cuprins un sentiment de nostalgie. 

Acum mulți ani, pe vremea când eram o mogâldeață, s-a întâmplat o chestie „magică”.Îmi amintesc că îl așteptam cu nerăbdare pe Moș Nicolae, iar dimineață când m-am trezit am fugit repede la ghetuțe și ochii mi s-au umplut de lacrimi când am văzut că sunt goale. M-am dus în goană la mama să-i spun ceea ce văzusem, iar mama mi-a spus blând că a întârziat și că o să apară la un moment dat, să nu mă îngrijorez. Câteva minute mai târziu, în geamul balconului s-a auzit un ciocănit, iar când m-am dus într-acolo ghetuțele erau pline de dulciuri și jucării care mai de care mai frumoase. Am început din nou să plâng, de fericire de această dată și parcă simt și acum, exact ca și atunci, cum inima a început să îmi bată foarte repede și am simțit o bucurie enormă. Moșul nu uitase de mine și de fratele meu.

Lăsând lucrurile materiale la o parte, îmi amintesc cu drag poveștile spuse de bunica mea în ajunul zilei de Moș Nicolae, poveștile fiind cel mai frumos dar pe care putea să mi-l ofere. Avea o calmitate în voce și o intonație când povestea… Mă liniștea într-un mod pe care nu îl pot explica în cuvinte. 

Anii au trecut, am aflat adevăratele povești despre Moș Nicolae și despre magia ghetuțelor pline de bunătăți în dimineața Sfântului Nicolae, dar asta nu m-a împiedicat să păstrez în suflet acele amintiri minunate care sunt cele mai frumoase cadouri pe care viața mi le-a dăruit în copilărie.

În prezent este trist un singur lucru și anume că oamenii au uitat să se bucure de lucrurile mărunte precum zâmbetul persoanelor dragi la revederile din preajma sărbătorilor de iarnă, de simplele mesaje cu urări care ne arată că apropiații nu ne-au uitat, de prima ninsoare sau primii colindători care pășesc în pragul caselor noastre obosiți după atâta mers prin frig. 

Oamenii uită să prețuiască momentele în familie, cu prietenii apropiați, cu persoana iubită. Pentru mine, personal, astea sunt cele mai frumoase. Sunt acele momente în care uiți de griji, în care zâmbești și inima ți-e plină de bucurie.

Scriindu-vă aceste rânduri, mă gândesc cu nostalgie la vremurile ce au trecut în care eram cu familia mea și petreceam aceste sărbători împreună. Sărbătorile de iarnă sunt deosebite, magice. 

Așa că, vă îndemn, dacă aveți familia aproape să profitați de aceste sărbători și să le petreceți alături de cei dragi vouă, alături de cei care vă fac să vă simțiți „acasă” pentru că „acasă” nu este un simplu loc unde mergi și stai.. Nu! 

„Acasă” este locul unde îți este inima, unde își sunt amintirile cele mai frumoase și persoanele cele mai dragi. Pentru mine „acasă” este în suflet, mama fiind destul de departe, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că mă gândesc la ea și lângă ghetuțele mele, aseară, am pus și pentru ea o mică atenție.

Dragi cititori, uitați de cadourile scumpe și lipsite de valoare sentimentală! Un telefon, un ceas sau orice alt lucru cumpărat, oricât de scump ar fi nu valoarează nimic în comparație cu bucuria de a fi lângă cei iubiți.Bucurați-vă de compania oamenilor pe care îi aveți la suflet, atâta timp cât îi aveți.

Jumătăților voastre arătați-le afecțiunea și dragostea pe care le-o purtați. Oferiți-le înțelegere, sprijin în momentele de cumpănă și un umăr pe care să se odihnească. Astea sunt cele mai frumoase lucruri pe care i le puteți dărui persoanei iubite. 

Iar dacă nu ai încă jumătatea ta, nu dispera! Poate chiar Moș Nicolae îți va scoate în cale pe cineva care să-ți umple sufletul de fluturași.

Încetați să vă mai faceți cadouri scumpe!

Începeți să dăruiți emoții, sentimente, dragoste, atenție celor din jur! Acestea sunt lucrurile care contează cu adevărat! Colecționați amintiri frumoase care peste ani și ani să vă bucure sufletul și să compenseze trecerea anilor!

Vreau să urez tuturor celor care astăzi își serbează ziua numelui multă sănătate, fericire și liniște alături de cei dragi! 

Iar vouă, dragilor mei cititori, vă mulțumesc că îmi urmăriți blogul și pentru fiecare mesaj trimis. Vă doresc să aveți parte de tot ce e mai bun și mai frumos și nu uitați că sunteți cei mai bogați dacă dăruiți celor din jur dragostea voastră și o acceptați la schimb pe a lor!

 

 

Reclame

3 gânduri despre “Bucură-ți sufletul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s